Dušan Mandić ©Star Sport
Dušan Mandić ©Star Sport

Mandićeva levica uništila Mađare, Pro Reko ponovo na krovu Evrope

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.06.21. | 22:04

Tri gola srpskog reprezentativca u velikom finalu, posle čega je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira. - 9:6

Šest godina pauze je bilo previše za najtrofejniji klub Starog kontinentra. Slavni Pro Reko se vratio na tron Evrope, prvi put od 2015. godine, pošto je u finalu F8 Lige šampiona u Beogradu, savladao poslednjeg osvajača ovog takmičenja Ferncvaroš sa 9:6 (3:2, 2:3, 2:0, 2:1).

U meču granitnih odbrana i žestokih duela u bacenu Sportsko rekreativnog centra 11. april zablistao je fantastični srpski reprezentativac Dušan Mandić, koji sa tri postignuta gola bio najzaslužniji za slavlje ekipe Gabrijela Ernandeza, a na kraju je poneo i titulu najkorisnijeg igrača turnira. Pro Reku je ovo bila deveta titula prvaka Evrope.

Izabrane vesti

Mandić je golove postizao u ključnim trenucima meča. Bio je zadužen za "otvaranje" protivnika na startu meča, potom i za pravljenje kljčne razlike u trećoj i na početku treće četvrtine. Pri rezultatu 6:5 postigao je dva vezana gola i odveo Pro Reko na ogromnih "plus tri", što se ispostavilo nedostižnim za sastav Žolta Varge.

Po dva pogotka za Pri Reko postigli su Frančesko di Fluvio i Pjetro Filjoli, a isti broj golova u poražen timu dali su Vendel Vigvari i Nikolas Konstantin Bikari.

Novi Beograd je "položio prijemni" kada je u pitanju organizacija turnira na najvišem nivou, a naredne sezone naša zemlja će imati makar jednog zagaranotovanog učesnika finalnog turnira. Videćemo da li će još neki klub biti u stanju da se ozbiljnije nadmeće sa najjačim klubovima i dođe do same završnice takmičenja.


tagovi

Dušan MandićLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara